Držíme se tradičních italských receptů !



Zveme VÁS ochutnat pravou,

 italskou pizzu!


                                                                                                                                                                                                                                       

 Vyrábíme si domácí těstoviny!

“METROVKY“

…na velikosti (ne) záleží

Jaké “metrovky“? Co si pod tímto označením má našinec představit. Odpověď je jednoduchá, METROVOU pizzu, pravou od našich pizzařů, školených v Itálii, kteří pizze opravdu rozumí!

Základem pizzy je dobré těsto a zásadně čerstvé suroviny. Připravuje se ze základních surovin: z vody, mouky, soli a droždí. POZOR žádné vejce. Důležité je i správné odpočinutí neboli uležení těsta. Vyberte, co máte rádi: sýry, prosciutto, rukolu… šup s tím do pece.

Seznam alergenů

Polední menu

Pondělí
22. 04.
Úterý
23. 04.
Středa
24. 04.
Čtvrtek
25. 04.
Pátek
26. 04.

  • Státní svátek 0 Kč

  • Zelná polévka s rajčaty San Marzano a chilli 9 45 Kč

    Pizza prosciutto cotto e zucchine 1,7 139 Kč

    Domácí gemelli quattro formaggi 1,3,7 145 Kč

    Domácí lasagne s masovým ragů 1,3,7,9,12 155 Kč

  • Cizrnová polévka s hříbky 9 45 Kč

    Pizza Diavola 1,7 139 Kč

    Gratinované cannelloni s ricottou a listovým špenátem 1,3,7 145 Kč

    Krůtí saltimboca s grilovanou zeleninou 9 175 Kč

  • Polévka Aquacotta s petrželovým olejem 1,9 45 Kč

    Pizza Salsiccia e Grana Padano 1,7 139 Kč

    Risotto s mozzarellou, cherry rajčaty a olivami 7,9,12 155 Kč

    Pomalu pečené vepřové karé na rajčatech, chilli, cibuli se šťouchanými bramborami 7,9 175 Kč

  • Luštěninová polévka se zeleninou 1,7,9 45 Kč

    Pizza Taleggio e peperoni 1,7 139 Kč

    Gratinované Cannelloni se šunkou a mozzarellou 1,3,7 155 Kč

    Grilované kuřecí prso špikované sušenými rajčaty a sýrem scamorza, bramborové pyré 7 175 Kč

zpátky

Alergeny

1234567891011121314

  • 1. Obiloviny obsahující lepek

    nejedná se o celiakii, výrobky z nich

    (pšeníce, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrudy a výrobky z nich)

    Obiloviny obsahující lepek
  • 2. Korýši a výrobky z nich

    patří mezi potraviny ohrožující život

    Korýši a výrobky z nich
  • 3. Vejce a výrobky z nich

    patří mezi potraviny ohrožující život

    Vejce a výrobky z nich
  • 4. Ryby a výrobky z nich

    Ryby a výrobky z nich
  • 5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

    patří mezi potraviny ohrožující život

    Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  • 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich

    Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • 7. Mléko a výrobky z něj

    Mléko a výrobky z něj
  • 8. Skořápkové plody a výrobky z nich

    jedná se o všechny druhy ořechů

    Skořápkové plody a výrobky z nich
  • 9. Celer a výrobky z něj

    Celer a výrobky z něj
  • 10. Hořčice a výrobky z ní

    Hořčice a výrobky z ní
  • 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

    Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  • 12. Oxid siřičitý a siřičitany

    v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

  • 13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj

  • 14. Měkkýši a výrobky z nich

    Měkkýši a výrobky z nich

Speciální nabídka



Domácí torteloni plněné ricottou se zeleným chřestem, restovanou pancettou a hoblinami parmezánu



Domácí atmosféra a speciality z PECE

Nabízíme domácí italskou kuchyni se vším co se peče. Prostě „FORNO“ italsky pec. Náš šéfpizzař připravuje pizzu, jednoduchou, z kvalitních surovin a tak trochu návykovou. 

Naše pizza navíc nespadá do kategorie „zabiják“, po dojezení se nebudete cítit nijak těžce.

Základ nabídky tvoří od pizzy přes lasagne a další těstoviny až po SPECIALITY včetně tzv.METROVKY, metrové pizzy.

Jak to u nás vypadá

Červené kostkované ubrusy, dřevěný nábytek, rustikální dekorace a pec na dřevo přímo v restauraci, to je naše pizzerie, focaccerie.

Na čem si u nás pochutnáte

Malá ukázka našich prvotřídních jídel, připravovaných z čerstvých a kvalitních surovin.



Pizza tohoto měsíce


Pizza ai Carciofi

(parmezánový krém, pancetta, artyčoky, pecorino, cherry rajčata, bazalka)

  


Napsali o nás

  • Deník Metro

    Upéct pizzu chce něžnost i grif.

  • Cosmopolitan

    Přinášíme vám nejžhavější tipy, kam se vydat na výlet, a jaké kosmetické novinky si pořídit.

  • „METROVKY“ z Alforna!

    Jaké „metrovky?“ Co si pod tímto označením má našinec představit.

  • V Alforno si dáte nejen pizzu

    Pomalu pečené jehněčí kolínko – to je specialita, kterou nově můžete ochutnat ve focaccerii Alforno na pražském Petrském náměstí.

  • časopis

    Vánoční číslo časopisu GURMET jde po atmosféře. Alforno je o DOMÁCÍ atmosféře a specialitách z pece.

Alforno

Alforno Focacceria Italiana / Petrské náměstí 4, 110 00, Praha 1
+420 222 316 011 / info@al-forno.cz

Otevírací doba: Pondělí - Neděle 11:00 - 23:00

PROVOZOVATEL:

Fine Food CZ s.r.o.
IČO: 28399617
DIČ: CZ28399617
Společnost zapsaná v obchodním rejstříku Městským soudem v Praze oddíl C, vložka 138774

Odpovědný vedoucí: David Hudos

Šéfkuchař: Petr Dlouhý


" Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.  

Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin."